Sanomalehti Kaleva uutisoi siitä, että keskimääräinen pikavippi on nykyisin suuruudeltaan yli 400 euroa, edellisen 200 euron sijasta. Tähän on johtanut parin vuoden takainen lakimuutos. Vuonna 2013 tuli nimittäin lakimuutos, jossa määrättiin että alle 2000 euron pikavipin todellinen vuosikorko saa olla vain 50 %. Pienien vippien myöntäminen tuli lainayrityksille tämän myötä kannattamattomaksi ja pikavippiyritykset ryhtyivät aktiivisesti tarjoamaan asiakkailleen suurempia vippejä luottotilien muodossa. Kun pikavippiyritys myöntää asiakkaalle 2000 euron tai suurempia luottotilejä, ne ovat korkokattosäätelyn ulkopuolella. Käytännössä niiltä nostetaan rahaa kuitenkin pikavippien tavoin. Tämä luonnollisesti on johtanut siihen, että asiakkaat nostavat helpommin enemmän vippiä kuin heillä olisi todellista tarvetta.
Takuu-Säätiö on kertonut, että heidän asiakkaidensa keskimääräinen velka on kasvanut parissa vuodessa 8000 eurosta 12 000 euroon. Samaa kertoo Suomen Asiakastieto Oy, joka pitää yllä luottotietorekisteriä.
Järjestelylainoista on tullut yhä suositumpia, sillä ottamalla järjestelylainan asiakas pääsee kerralla eroon muista vippilainoista ja lyhentää ainoastaan yhtä suurempaa lainaa. Tällä tavalla asiakkaalle tulee huomattavaa säästöä, kun korkokulut ja lainakulut pienenevät. Järjestelyluottoja tarjoavat muun muassa Freedom Rahoitus, Etua, Lainakioski ja Rahoituslaitos.